Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kisakutsut ja -tulokset

 

 2.5.2021 Koulukilpailu tulokset PDF

Maiju ja VeetiMaiju ja Veeti

Kilpailutoiminta

 

ÄH järjestää lähinnä kilpailuharjoituksia.  Kilpailuharjoitukset ovat nimensä mukaisesti harjoitusta varsinaisia kilpailuja varten. Kaikkien ratsastusseurojen ratsukot ovat tervetulleita! Harjoituskisoissa on sallittua neuvoa osallistujaa ja esimerkiksi puomiluokassa voi olla taluttaja. Näin nuoretkin ratsukot pääsevät kilpailu-uransa alkutaipaleelle. 

 

Seuratason kilpailuissa, erona kilpailuharjoitukseen, ratsastajalta vaaditaan jonkun ratsastusseuran jäsenyys eli pelkkä green card tai yksityinen vakuutus ei riitä. Näihin kilpailuihin vaaditaan maksullinen seurakilpailulupa. Myös seuratason kisoissa otetaan huomioon kokemattomat ratsukot järjestämällä eritasoisia luokkia. Kilpailuasuna pakollisena kypärä, muuten käy siistit vaatteet sekä turvalliset kengät. Etuna sekä harjoituskisoissa, että seuratason kisoissa oman seuran jäsenille alhaisemmat osallistumismaksut.

 

Koulu- ja estekilpailuja pyritään järjestämään vuoden aikana kahdet kumpaakin lajia. Seura pyrkii järjestämään resurssien puitteissa myös maastoestekilpailuja, sillä seuralla on kiinteät esteet Mikonmajan tiluksilla Ähtärissä. Harjoittelumahdollisuus maastoesteillä on vuosittain kuivan maan aikaan (seuran jäsenille maksutonta).
Järjestämme joka vuosi seuranmestaruuskilpailut, vuorotellen koulu- ja esteratsastuksessa. Kilpailuissa palkitaan kolme ratsukkoa sekä junioreista, että senioreista. Varsinaiset seuramme jäsenet voivat ottaa osaa mestaruuteen.


Kaikissa seuramme järjestämissä kisoissa ratsastajalla tulee olla vakuutus, joten vaadimme jonkin ratsastusseuran jäsenyyden tai green cardin. Kilpailukutsuista selviää, riittääkö green card osallistumisoikeuteen. Kilpailuihin osallistuvilla hevosilla ja poneilla tulee olla voimassa oleva rokotustodistus mukana. Kilpailukutsut julkaistaan nettisivuilla 2-3 vk ennen kilpailuja ja lähtölistat kisoja edeltävänä iltana seuran facebook-sivulla. Muistakaa lukea kilpailukutsujen erityismääräykset huolellisesti!

 

Kilpailuihin osallistuvien henkilötietojen käsittely (pdf)

 

Seuralla on tapana muistaa vuoden menestyneimpiä, ahkerimpia tai muuten itsensä ylittäneitä seuran edustajia. Nämä selvitetään ranking-pistetaulukolla, jonka jokainen kisaaja voi itse loppuvuodesta tulostaa, täyttää ja palauttaa seuran hallitukselle. Pisteitä saa jo hyväksytystä suorituksesta, ei tarvitse siis välttämättä sijoittua ollenkaan. Lataa tästä ranking-lomake.

 

Kilpailuluvat:

Uudet kilpailuluvat aluetasosta alkaen haetaan hallitukselta, joka noudattaa SRL:n suositusta kilpailulupien myöntämisessä. Mikäli haluat saman luvan kuin edellisenä vuonna, voit ostaa sen suoraan verkosta https://ratsastus.lisenssikauppa.fi

Kriteerit esim. aluekilpailuluvalle: Ratsastajan tulee käydä sääntökoulutuksessa ja suorittaa lupakoe hyväksytysti; hyväksytty tulos (alle vuoden vanha) seuratason kisoista samalta tasolta kuin aluetasolla aikoo kilpailla (esim. 90cm tai helppo C); kilpailija on maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksunsa; ikä (nuorten kohdalla hallitus harkitsee, onko valmis aluetason kisoihin). Seura hyvittää aluekilpailulupamaksun ratsastajalle kauden lopussa, jos on esittää yksikin hyväksytty tulos kyseiseltä kaudelta. Lisätietoa kilpailemisesta.